Ostatní články

6 vzdělávacích akcí ZDARMA – tentokrát se zaměřením na finanční krizi

Série šesti webinářů, kterou jsem pro vás na konci července připravil, je za námi. Celkem jste si nás přehráli 9390x, sledovali jste nás víc jak 140 tisíc minut, a dali nám 382 liků. Ohlasy byly velmi pozitivní, což mě těší. Naším úkolem je přinášet vám kvalitní informace a vzdělání, což se nám doufám daří.

Původně jsem webináře plánoval pouze jednorázově, ale s týmem co má Quastic kolem sebe by to byla škoda. Nevyužít zkušeností obchodníků jako je Martin Kysela, Jan Kaška, Pavel Hála a další by byla chyba, tak jsem naplánoval další a příští týden startujeme další sérii.

Tentokrát jsem  rozhodl pojmout trochu jinak. Letos „slavíme“ výročí 10 let od finanční krize. Podzim 2008 byl naprostá legenda a sám si na něj vzpomínám. Tehdy jsem byl na trzích teprve dva roky, takže celkem nováček, ale i tak si živě pamatuji, co se na trzích dělo.

Na denním pořádku byly obrovské propady i růsty. Jen během října došlo k 5 pohybům, které byly více jak 5 % během jedné seance. Byl to masakr, přátelé.

Jak toho využít v praxi? Říká se, že kdo se nepoučí z minulosti je nucen si ji prožít znova. My jsme moc malé ryby na to, abychom dokázali ovlivnit to, zda finanční krize nastane nebo ne. Dokážeme ale ovlivnit to, jak se v krizi zachovat. A na toto téma bude zaměřená celá podzimní vzdělávací série.

Na jaké webináře se můžete v podzimní vzdělávací sérii těšit?

Zdá se, že úterky vám vyhovují, proto jsem termíny opět nechal na úterý, vždy od 20 hodin.

25.9. – Zdeněk Zaňka: 7 chyb, kvůli kterým obchodníci prodělávají

Za 12 let co se pohybuji v tradingu a 6 let co se věnuji vzdělávání jsem zjistil, že obchodníci dělají stále ty samé chyby, které mají často destruktivní vliv na jejich účty. Jaké chyb to jsou a jak se jim vyvarovat? Webinář bude zaměřen hodně prakticky a můžete se těšit i na praktické příklady a návody, jak se nejčastějším chybám vyhnout.

2.10. – Martin Kysela: Jak analyzovat kryptoměny a postavit si z nich portfolio

Kryptoměny jsou nový trh, který prakticky žádnou krizi nezažily. Díky tomu bude zajímavé je vidět v čase, kdy bude ekonomika slábnout. Téma tohoto webináře jste si zvolili sami díky dotazníku, který byl u prvního webináře, který jsem s Martinem měl. Zaměříme se na to, jak prakticky kryptoměny analyzovat a poskládat si z nich kvalitní portfolio. Vším vás provedeme společně s Martinem Kyselou, uznávaným investorem, který stojí mimo jiné za konferencí Quant Expo.

9.10. – Jakub Bezděkovský: Krize 2008 – jak probíhala, jaké přinesla příležitosti a jak se v ní chovat jako investor

Jakub Bezděkovský je zkušený analytik a má bohaté zkušenosti z investování i tradingu. Dnes se věnuje převážně investicím do akcií a na webináři rozebere, jak se trhy během krize chovaly a jaké přinesly příležitosti. Jako investor byste také měli vědět, jak se v krizi chovat, abyste si z ní odnesli co nejvíce pozitivního. To bude jádrem tohoto webináře.

16.10. – Rozhovor s Pavlem Hálou, zakladatelem SpreadCharts.com a odborníkem na umělou inteligenci

Pavel Hála je mentor Eleny Lindišové a zkušený portfolio manager, který se dnes zaměřuje především na vývoj strategií na obchodování volatility a energií. Mimo jiné stojí za populární aplikací SpreadCharts.com a věnuje se též využití umělé inteligence na finančních trzích. Těšit se můžete na zajímavý rozhovor, kde se pobavíme o tom, co plánuje SpreadCharts do budoucna, jak Pavel vidí současnou ekonomickou situaci a jaké budou nástrahy nebo naopak příležitosti v příští recesi.

23.10. – Jan Rohrbacher: Do jakých nástrojů a jakým způsobem alokovat investiční kapitál

Téma tohoto webináře jste si též vybrali sami a to na posledním webináři s Janem Rohrbacherem, který byl zaměřen na stříbro. Téma alokace kapitálu je velmi důležité, protože dobře postavené portfolio krizi ustojí lépe a ze silných let zase efektivně těží. Na tomto webináři vám Jan Rohrbacher, spoluzakladatel společnosti Silverum a kolega Jana Kašky z fondu Charles Bridge, představí jednotlivé druhy aktiv a probere několik příkladů, jak kapitál efektivně alokovat.

30.10. – Jan Kaška: Jak chránit své portfolio pomocí opcí v době, kdy se ekonomice nedaří

Jana Kašku jste mohli vidět hned na dvou webinářích, kde nejen představil nejen způsob, jak obchodují opce ve fondu Charles Bridge, ale též nový kurz zaměřený na neefektivity, ze kterých ve fondu těží. V tomto webináři rozebere Jan Kaška minulou ekonomickou krizi, současnou ekonomickou situaci a také praktické příklady a ukázky, jak se pomocí opcí pojistit pro případ neočekávané situace na trhu. Ukáže metody, které v kurzu sami aplikují a které jim letos v únoru pomohly vydělat i na trhu, který silně propadl (viz článek ZDE).

Registrace na webináře (vyplňte prosím email + vyberte webináře, které vás zajímají):

[contact-form-7 id=“33559″ title=“Untitled_copy“]

Těším se na vás na webinářích!